8 februari 2018

Hoe verbeter ik mijn e-mailmarketing resultaten?

Ben je al enige tijd aan de slag met e-mailmarketing, maar levert het tot nu toe niet het gewenste resultaat op? Wij helpen je graag op weg met 15 superhandige tips!

  Tip 1: Mail naar warme relaties. Deze mensen kennen je al en zullen dan ook sneller overgaan tot actie.

  Tip 2: Wees relevant. Zorg dat je de doelgroep slim segmenteert, zodat je nog gerichter kunt mailen.

  Tip 3: Maak korte en krachtige mails. Mensen scannen je nieuwsbrief dus je wilt zorgen dat je boodschap snel en duidelijk overkomt.

  Tip 4: Maak de mail zo persoonlijk mogelijk. Dit voelt vertrouwd voor de ontvanger.

  Tip 5: Test eens met het aanpassen van de afzendernaam. Staat hier je bedrijfsnaam gebruik dan bijvoorbeeld alleen je eigen naam of andersom.

  Tip 6: Gebruik relevante tags in de onderwerpregel om mensen te triggeren de mail te openen. Neem hierin bijvoorbeeld de naam van de ontvanger op.

  Tip 7: Maak onderwerpregels die iemand aansporen de mail te openen, maar overdrijf hier niet mee.

  Tip 8: Gebruik een pre-header. In de mailbox zien mensen afzender, onderwerp regel en de eerste tekst in de nieuwsbrief. Door de eerste tekst in de pre-header aansprekend te maken, heb je nog een extra trigger om ervoor te zorgen dat de mail goed geopend wordt.

  Tip 9: Gebruik relevante landingspagina’s. Stuur mensen niet door naar je homepage, maar naar een relevante pagina. Zo hoeven ze zelf niet te zoeken.

  Tip 10: E-mailmarketing zorgt indirect ook voor het verhogen van je naamsbekendheid. Dit zorgt ervoor dat je doelgroep in de toekomst ook sneller zal converteren.

Onze laatste 5 gouden tips mailen we je graag toe, zodat je gelijk aan de slag kunt!

JA IK WIL DIRECT AAN DE SLAG!


Conversie, Starten met e-mailmarketing

Ook interessant